Site Loader

Matildassa on söpöjä alpakoita mitä lapset tykkäävät silitellä. Alueelta löytyy myös teatteri, majoitusta, ravintola ja paljon nähtävää.

Matildedalin kylä on syntynyt 1800 luvulla Matildedalin ruukin ympärille. Monet Matildedalin rakennuksista on 1800 luvun lopulta, mutta joitakin työväen asuntoja on rakennettu vielä 1917 vuonnakin. Matildedalissa sanotaan olevan Suomen pisimmän tammikujan.

Ruukin toiminta loppui 1970 luvulla ja samalla kylän elinvoima alkoi hiipua. 2003 vuonna kyläalue sai uudet omistajat, jotka koittavat säilyttää vanhaa kulttuurimiljöötä sekä elävöittää kylää matkailuelinkeinon ja vapaa-ajan palvelujen avulla.

Uudisrakentamisesta huolimatta Matildassa on säilynyt paljon eri-ikäisiä tuotanto- ja asuinrakennuksia.

Putlauslaitos, jonka sisällä kulkee voimauoma, on ruukin perustamisen ajoilta n.1850 luvulta.

1880 luvulla alkoi ruukissa konepajatoiminta ja putlaus- ja valssilaitos lopetettiin 1904. Laivatelakka on perustettu tehtaan rantaan vuonna 1917. Matoldedal oli osa Teijon Tehtaat OY:tä 1900 luvun alusta lähtien useiden vuosikymmenten ajan.

Matildassa voi myös tutustua mennyt aika -näyttelyyn jossa on esillä varsin kattavasti kaikenlaista vanhaa autoista soittimiin.

Lisätty uusia kuvia 25.6.2017:

Suosittelen käymään kauempaakin, tarjolla on kaikkea mukavaa kesäpäivän ratoksi!

Sijainti: Ruukinrannatie 25660 Matilda

Lähteet: http://fi.wikipedia.org/wiki/Matildedal

http://www.rky.fi/read/asp/r_kohde_det.aspx?KOHDE_ID=4940

 

Johanna

Johanna toimii tuotekehittäjänä kotimaisessa kosmetiikka-alan yrityksessä ja opiskelee parhaillaan luonnonkosmetiikan tutkintoa.

Follow

Tilaa blogini sähköpostiisi

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 tilaajan joukkoon

Tykättyä blogissani